Website performant

Optimizarea Performanței Website-ului

Lansat de Google în 2018, PageSpeed Insights este un instrument vital care analizează performanțele site-ului tău. Scopul său este de a furniza cele mai bune practici generale pentru toate tipurile de site-uri, oferind un scor între 0 și 100 atât pentru versiunea mobilă, cât și pentru cea de pe desktop.

Optimizarea conform PageSpeed Insights contribuie la îmbunătățirea calității site-ului, luând în considerare o gamă variată de factori precum performanța, accesibilitatea și dezvoltarea aplicațiilor web progresive. Este un instrument esențial pentru asigurarea unei experiențe optime utilizatorilor și pentru obținerea unei prezențe online eficiente.

Ranking

Corect! Viteza unui site este un factor crucial în determinarea clasamentului în rezultatele căutărilor pe Google. Algoritmii de căutare ai Google acordă o atenție deosebită experienței utilizatorului, iar timpul de încărcare al unei pagini este unul dintre factorii cheie evaluați în acest sens.

Conversii

Dacă o pagină se încarcă lent, există riscul ca vizitatorii să-și piardă răbdarea și să părăsească site-ul înainte de a finaliza o achiziție sau o acțiune dorită. Viteza de încărcare influențează încrederea utilizatorilor și poate afecta semnificativ performanța site-ului în ceea ce privește conversiile.

Mai bună rentabilitate CPC (cost-pe-clic)

Google acordă importanță timpului de încărcare al paginilor și poate premia site-urile rapide prin poziționări mai bune în rezultatele căutărilor și scoruri de calitate mai ridicate în cadrul platformei Google Ads. Astfel, optimizarea vitezei site-ului nu numai că îmbunătățește experiența utilizatorilor, ci poate și să maximizeze eficiența bugetului alocat pentru publicitate online.